Intro (Arabisch & Tajwid niveau 2)

In deze intro leer je over het boekje dat we gaan bestuderen, hoe effectief dit boekje is en waarom het zo belangrijk voor ons is om een zuivere uitspraak van de letters te leren; met voorbeelden uit de Koran.

Belangrijke lessen

Welkom in deze cursus ‘Arabisch & Tajwid niveau 2: voor een zuivere uitspraak van de letters en een vloeiende recitatie van de Koran’. In deze cursus gaan wij een boekje bestuderen genaamd: Moekhtasar at-Tarieq as-Sahieh li Makhaaridj al-Hoeroef (Beknopte methode om de letters op de juiste manier uit te spreken).

Dit boekje is samengesteld door Shaykh ‘Abdoel-‘Aziez Haafidh ‘Oemar, Koranleraar in de Profetische Moskee in Medina. Hij heeft dit boekje gebaseerd op de bekende Noeraaniyyah en Baghdaadiyyah en dit verder ontwikkeld. Het boekje bestaat uit praktische en heel effectieve oefeningen in de uitspraak van de letters in combinatie met andere letters en woorden. Degene die dit boekje op de juiste manier bestudeert, zal een zuivere uitspraak van de letters en een vloeiende recitatie van de Koran krijgen met de Wil van Allah.

Het is belangrijk om als eerst te beginnen met het leren van de correcte uitspraak van de letters voordat je begint met het leren van andere onderwerpen van Tajwid. De letters zijn de kleinste bouwstenen van de Koran. Als de letters incorrect worden uitgesproken, kan de betekenis van de Koran heel erg veranderen.