Na het eten

In deze video gaan we samen een supermooie en sterke dua (smeekbede) leren. De dua die je zegt wanneer je klaar bent met eten.

Uitspraak:

Alhamdoe lillaah, alladhie at’amanie haadhat ta’aama wa razaqaniehi min ghayri hawlin minnie wa laa qoewwah.

Nederlands:

Alle dank is voor Allah Die mij dit eten heeft gegeven als een cadeau van Hem zonder kracht vanuit mijzelf.

Arabisch:

الْحَمْدُ لِلَّه

الَّذِي أَطْعَمَنِي هَذَا الطَّعَامَ

وَرَزَقَـنِـيـهِ

مِنْ غَيْرِ حَوْلٍ مِنِّي وَلاَ قُـوَّة

Belangrijke lessen

Allah heeft heel veel mooie Namen. 1 van deze mooie Namen is: ar Razzaaq. Ar Razzaaq betekent: Degene Die ons heel veel mooie dingen geeft.

1 van de mooie dingen die wij van Allah hebben gekregen, is lekker eten en drinken. In ons eten en drinken zitten veel vitamines. Daardoor krijgen wij veel energie en worden wij beschermd tegen ziekten. En zo worden we groot en sterk.

Daarom moeten wij Allah bedanken als wij hebben gegeten en gedronken. Want Allah is Degene Die ons dit lekkere eten en drinken heeft gegeven. Wij bedanken Allah door een speciale dua te zeggen na het eten. Wanneer wij deze dua zeggen, zal Allah alle slechte dingen die wij hebben gedaan voor ons uitwissen.

Dit is de dua: ‘Alhamdoe lillaah, alladhie at’amanie haadhat ta’aama wa razaqaniehi min ghayri hawlin minnie wa laa qoewwah.’ Dat betekent: alle dank is voor Allah Die mij dit eten heeft gegeven als een cadeau van Hem zonder kracht vanuit mijzelf.