Diepgaande Tafsir (uitleg) van de Isti’adhah (a’udhu billahi minash shaytanir rajim)

Diepgaande Tafsir (uitleg) van de Isti’adhah (a’udhu billahi minash shaytanir rajim)

In deze 15 video’s maken we kennis met de Isti’adhah, de woorden A’udhu Billahi Minash Shaytanir Rajim. Dit zijn de woorden die je moet uitspreken voordat je de Koran reciteert. Wat je in deze video’s leert, is een samenvatting van meer dan 50 boeken van tafsir, de uitleg en interpretatie van de Koran, en andere boeken door de grote Imams van de Islam. Alles wat zij over de Isti’adhah hebben gezegd, wordt in deze 15 video’s voor jou samengevat in duidelijke woorden en makkelijke taal.

We beginnen met een aantal belangrijke regels over de Isti’adhah die je hoort te kennen voordat je begint met het reciteren van de Koran. We leren op welke verschillende manieren wij de Isti’adhah kunnen verrichten, wat het nut hiervan is en welke manier de beste is.

Daarna maken we een begin met een diepgaande studie van de betekenissen van de Isti’adhah. We bestuderen onder andere het woord Shaytan met al zijn verschillende betekenissen. We maken kennis met de opperduivel Iblis, wie hij is en waar hij vandaan komt. We zien wat hij met de engelen deed in de hemel en we leren over het begin van de schepping van de eerste mens Adam. We leren over de eerste confrontatie tussen Iblis en Adam. We zien hoe Iblis weigerde te knielen voor Adam en hoe Iblis Adam en zijn nakomelingen de oorlog verklaarde, waarna Iblis vervloekt werd en verbannen werd naar de aarde.

Ook bestuderen we het woord Iblis met al zijn verschillende betekenissen. We leren over de verblijfplaats van Iblis, over de troon van Iblis, hoe Iblis elke dag zijn legers op weg stuurt om de mensen te misleiden en wat Iblis met de mens doet wanneer deze wordt geboren. We leren over de duivelse metgezel die elke mens bij zich heeft, hoe de Shaytan bij de mens influistert, hoe de Shaytan de huizen van de mensen binnengaat, hoe de Shaytan met de mensen mee-eet en vele andere dingen die voor ons erg belangrijk zijn om te kennen.

We leren wat de Shaytan bij de mens doet wanneer deze gaat slapen, wat de Shaytan doet wanneer de mens het toilet binnengaat, wat de Shaytan doet wanneer de mens geslachtsgemeenschap heeft en de andere manieren waarop Iblis de mens lastigvalt en hoe wij onszelf hiertegen kunnen beschermen.

Verder maken we kennis met de duivels onder de djinns (geesten) en de duivels onder de mensen en hoe wij ons tegen beiden moeten beschermen.

Vervolgens gaan we diep in op de verschillende betekenissen van het woord Rajim, wat een eigenschap is van Iblis. Ook zien we onder andere wat er met de duivels gebeurt wanneer zij in de buurt van de hemel komen en een prachtig en merkwaardig verhaal over dit onderwerp.

Wanneer we dit hebben gehad, maken we een diepgaande studie van de woorden Min Hamzihi Wa Nafkhihi Wa Nafthih. We leren waartegen de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) bescherming zocht door middel van de Isti’adhah. We maken een diepgaande studie van de Namen van Allah as-Sami’ en al-‘Alim en we leren waarom de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) deze twee Namen van Allah gebruikte in de Isti’adhah.

Daarna leren we waarom we de Isti’adhah moeten verrichten wanneer wij de Koran willen reciteren en waarom het zo belangrijk is om bescherming te zoeken tegen de Shaytan vóór het reciteren van de Koran. Tot slot leren we welke prachtige levenslessen en wijsheden er schuilen achter de Isti’adhah en welke effecten de Isti’adhah op onze harten en onze levens zou moeten hebben.

Met de Wil van Allah zullen we nieuwe video’s toevoegen waarin we samen nog dieper in de oceaan van de Isti’adhah gaan duiken om de parels, lessen en wijsheden eruit te halen die wij hard nodig hebben in ons dagelijkse leven.

Als jij op de hoogte wilt zijn van zijn listen, als jij wilt weten hoe jij jezelf kan beschermen tegen zijn influisteringen en verleidingen, dan is deze Tafsir een must voor jou. 

Begin nu je Koranreis om dit alles te ervaren! 

©️ www.Sakeenah.tv

Nederlandstalige online Islamvideo’s (Koranstudies en Islamcursussen) voor kinderen, jongeren en volwassenen:

Aanmelden via: www.sakeenah.tv

Plaats een reactie