Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om de videolessen op televisie te bekijken?

Je kunt onze Sakeenah video’s op verschillende manieren op je televisie bekijken! We noemen hieronder een aantal opties op:
– Via Google Chrome internetbrowser op je laptop/pc kun je het tabblad streamen (casten) naar je televisie die Chromecast ondersteunt.
– Via je Android toestel kun je je scherm streamen (casten). Voor meer info: https://support.google.com/chrome/answer/3228332
– Je laptop/pc rechtstreeks met een HDMI kabel aansluiten op de televisie.
– Via o.a. de app Replica kun je je Android of iOS smartphone scherm delen op de televisie.
Download voor Android: https://play.google.com/store/apps/
Download voor iOS (iPhone/iPad): https://apps.apple.com/us/app/replica-mirror-for-chromecast/

Hoe kan ik de Islamstudies volgen?
De videolessen bestaan uit opgenomen video’s die je per direct online kan bekijken. Afhankelijk van het pakket dat je hebt aangekocht, heb je 1 jaar, 3 maanden of 1 maand onbeperkt toegang tot de videolessen. Dit staat duidelijk vermeld in de omschrijving van alle pakketten.

Hoe schrijf ik me in?
Inschrijven gaat makkelijk en snel:
Stap 1. Selecteer jouw pakket
Stap 2. Voeg toe in je winkelmand en vul je gegevens in.
Stap 3. Kies een betaalmethode (iDeal, Bancontact, PayPal, etc.) en rond de inschrijving af.

Wanneer ontvang ik een bevestiging van mijn inschrijving?
Als je jouw online inschrijving hebt voltooid en het bedrag is betaald, verwerken wij jouw inschrijving. Je ontvangt direct een bevestiging via de mail. Controleer jouw map ongewenste e-mail/spambox.

Hoe kan ik de videolessen bekijken?
Stap 1. Log in met je e-mailadres en wachtwoord die je tijdens het afrekenen hebt ingevoerd: https://sakeenah.tv/inloggen
Stap 2. Klik op de rubriek ‘Mijn Islamvideo’s’.
Stap 3. Je komt nu terecht op de pagina’s waar al het lesmateriaal aanwezig is.

Waar vind ik mijn accountgegevens?
Op jouw account vind je jouw persoonsgegevens en bestelling terug. Log in op de website. Ga naar Instellingen en klik daarna op accountgegevens om al jouw persoonsgegevens in te zien.

Hoe kan ik mijn wachtwoord resetten?
Dat kan eenvoudig via de volgende link: www.sakeenah.tv/mijn-account/lost-password

Hoe neem ik contact op?
App (WhatsApp) naar: +31 6 22531097

Mag ik jullie videolessen downloaden ?
Nee, dit is niet toegestaan.
Alle videolessen zijn voor persoonlijk gebruik. Het is niet toegestaan om jouw account te delen, met uitzondering van degenen met wie jij samenwoont. De auteursrechten zijn van Sakeenah. Zie onze algemene voorwaarden en disclaimer voor meer informatie hierover.
Bij het bestellen heb jij tegenover Allah getuigd dat jij je account niet met anderen zal delen, met uitzondering van degenen met wie jij samenwoont.
Bijvoorbeeld: Jij woont thuis samen met je zus, broer, echtgenoot, echtgenote, dan mag je jouw account met hen delen. Woont jouw broer, zus of kennis niet met jou samen, dan is het verboden om jouw account met hen te delen.  ‘O jullie die geloven, houd jullie aan jullie afspraken.’ (Koran 5:1)

Mag ik jullie videolessen verspreiden?
Nee, dit is niet toegestaan.
Alle videolessen zijn voor persoonlijk gebruik. Het is niet toegestaan om jouw account te delen, met uitzondering van degenen met wie jij samenwoont. De auteursrechten zijn van Sakeenah. Zie onze algemene voorwaarden en disclaimer voor meer informatie hierover.
Bij het bestellen heb jij tegenover Allah getuigd dat jij je account niet met anderen zal delen, met uitzondering van degenen met wie jij samenwoont.
Bijvoorbeeld: Jij woont thuis samen met je zus, broer, echtgenoot, echtgenote, dan mag je jouw account met hen delen. Woont jouw broer, zus of kennis niet met jou samen, dan is het verboden om jouw account met hen te delen. ‘O jullie die geloven, houd jullie aan jullie afspraken.’ (Koran 5:1)

Op welke wijze kan ik de videolessen bekijken?
De videolessen bekijk je online op onze website. Dit kan eenvoudig via jouw smartphone, tablet, laptop of computer.

Op hoeveel apparaten kan ik tegelijk ingelogd zijn?
Je kunt niet op meerdere apparaten tegelijk ingelogd zijn.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?
Dat kan eenvoudig via WhatsApp of via ‘Mijn account’ pagina.

Wat zijn jullie bronnen voor de Tafsir videolessen?
Wij volgen geen enkele groepering of stroming, maar wij volgen de mainstream geleerden van Ahlus Sunnah wal Jama’ah vanaf de tijd van de Sahabah (Metgezellen) tot de bekende Imams van de rechtsscholen (Imam Abu Hanifah, Imam Malik, Imam ash-Shafi’i en Imam Ahmed) en de andere bekende Imams van de verschillende islamitische wetenschappen. In onze studie van de Tafsir (uitleg van de Koran) keren we terug naar tientallen bekende en betrouwbare Tafsir boeken, zoals at-Tabari, Ibn Abi Hatim, al-Mawardi, al-Wahidi, al-Asfahani, al-Baghawi, Ibn ‘Atiyyah, Ibn al-Jawzi, ar-Razi, al-Qurtubi, Ibn Hayyan, Ibn al-Qayyim, Ibn Rajab, Suyuti, al-Buqa’i, ash-Shawkani, al-Qasimi, ash-Shanqiti, Ibn ‘Ashur en vele andere bekende en algemeen geaccepteerde Tafasir. Wij vatten hun al woorden, wijsheden en parels samen en wij presenteren deze aan de kijkers op een gouden dienblad, nadat wij alle uitspraken, citaten en overleveringen hebben geverifieerd en gefilterd. Dit zodat de kijkers de authentieke en nuttige interpretatie van de Koran meekrijgen op een betrouwbare manier (volgens het begrip van de Sahabah en de condities van de Hadith geleerden) die voor iedereen duidelijk en makkelijk te bevatten is.

Wie is de docent van de videolessen?
De docent is o.a. Ridouane Mallouki. Op de volgende link kun je meer over hem lezen: https://sakeenah.tv/over-ons

Hoe vul ik de kortingscode in?
Tijdens het afrekenen kan je de kortingscode invullen, waardoor de korting automatisch wordt verrekend.

Wat maakt de Sakeenah.tv videolessen speciaal?
De videolessen van Sakeenah.tv zijn simpel, duidelijk en praktisch. De videolessen zijn voorzien van tekst, video’s, toetsen en sommige zelfs van opdrachten. Het is sowieso enorm leuk en leerzaam om mee te doen met de videolessen!

Kun je via de online lessen wel echt iets leren?
Jazeker, maar het is wel belangrijk dat je actief meedoet met de videolessen en ook aantekeningen maakt. Daarnaast is het belangrijk om de stof te herhalen. Dus het hangt af van jouw eigen inzet.

Worden de videolessen live gegeven?
Nee, de videolessen worden niet live gegeven tenzij expliciet vermeld. Op de pagina Mijn Islamstudies kun je alle videolessen online volgen.

Hoe lang heb ik toegang tot de videolessen?
Vanaf de dag dat je betaalt, heb je 1 jaar, 3 maanden of 1 maand lang onbeperkt toegang tot de videolessen. Dit is afhankelijk van het pakket dat je hebt aangekocht. In de omschrijving van je pakket en je factuur kan je zien hoe lang je toegang hebt tot jouw pakket.

Ik heb betaald maar nog geen mail ontvangen.
Kijk in de map ongewenste e-mail/spambox of de mail niet daar terecht is gekomen. Als je de mail daar niet aantreft, neem dan contact met ons op. Na het betalen kun je sowieso per direct inloggen op de website met het e-mailadres en het wachtwoord die je tijdens het afrekenen hebt ingevoerd.

Kan ik de toets vaker doen?
Dat is altijd mogelijk.

Hoe snel kan ik starten met de videolessen?
Onmiddellijk na de betaling kan je starten met de videolessen. Je kunt inloggen met jouw e-mailadres en wachtwoord die je hebt opgegeven tijdens de betaling.

Op welke wijze kan ik betalen?
Je kunt gebruiken maken van meerdere betrouwbare betaalmethoden die wij ondersteunen: iDeal, Bancontact, Sofort Banking, Belfius Direct Net en KBC/CBC. Daarnaast bieden wij wereldwijde dekking met het vellige betaalsysteem van PayPal.

Is het mogelijk om een bedrag over te maken?
Mocht het niet mogelijk zijn om online een betaling te verrichten, dan kun je het bedrag overboeken. Neem hiervoor contact met ons op via de app (WhatsApp): +31 6 22531097

Kan ik ook inloggen met een smartphone of een tablet?
Dat is uiteraard mogelijk. We ondersteunen smartphones, tablets, laptops en computers. Echter is het belangrijk dat je de laatste versie gebruikt van Windows, macOS, iOS en Android. Daarnaast ondersteunen wij verschillende internet browsers: Google Chrome en Safari. Hierbij is het echter ook belangrijk dat je de laatste versie gebruikt.

Wanneer gaat de duur van de cursus in?
Vanaf het moment dat je een betaling hebt verricht, kan je meteen beginnen met jouw Islamstudie en gaat de duur van de studie in.

Kan ik mijn bestelling annuleren?
Nee. Je gaat ermee akkoord dat je aankoop onmiddellijk beschikbaar is en je wijst hiermee je wettelijke herroepingsrecht van de hand. We hebben gratis proeflessen die je kan uitproberen voordat je tot aankoop overgaat.

Waar kan ik terecht met een klacht?
Sakeenah streeft in alles een optimale kwaliteit na. Heb je toch een opmerking, reactie of klacht? Neem dan contact op. Wij behandelen jouw melding met zorg en wij geven dit door aan jouw docent als je dit wenst. Klachten worden beantwoord binnen een termijn van 14 werkdagen. Aan het eind van je videolessen horen we graag hoe je de service hebt ervaren. Jouw feedback gebruiken we om onze service nog beter te maken!

Waarom zijn onze lessen niet gratis?
Weet dat wij honderden en honderden uren besteden aan het onderzoeken, vertalen en uitwerken van de Tafsir (uitleg) van de Koran en de Islamcursussen en voor het opnemen en bewerken van de video’s. Daarnaast komen er vele bedrijfs- en onderhoudskosten bij die allemaal betaald moeten worden. Het leven is niet gratis. Islamitische boeken en islamitische kleding krijg je immers ook niet gratis.

Vele mensen hebben een verkeerd beeld als het gaat om het uitgeven van geld omwille van de Islam. Men besteedt veel geld aan uit eten gaan, kleding, vakanties, zoetigheden, accessoires en andere luxe producten. Maar als het op de Islam aankomt, wat het belangrijkste in ons leven dient te zijn, moet alles opeens gratis zijn. Voor een wereldse opleiding is men bereid om vele duizenden euro’s te betalen, maar aan een hoogkwalitatieve islamitische opleiding weigert men een cent uit te geven. Deze verkeerde denkwijze is de reden dat wij o.a. in Nederland zo achterlopen als het gaat om goede islamitische centra en academies voor onze jongeren en ouderen.

Als de imam van de moskee, de Koranleraar van je kinderen en de islamdocenten niet meer betaald zouden worden, dan mag je de Islam vaarwel zwaaien. Als de Metgezellen deze denkwijze hadden, dan zou de Islam ons nooit hebben bereikt. Maar wij zien juist het tegenovergestelde: zij offerden al hun bezittingen op omwille van de Profeet sallallaahoe ‘alayhi wa sallam en het verspreiden van zijn boodschap.

Islamitische kennis is júist datgene waarin wij het meest moeten investeren voor onszelf en voor de generaties na ons. De geleerden hebben gezegd dat er niks mis mee is om geld te vragen voor het verspreiden van kennis, vooral voor degene die hier fulltime mee bezig is. Sterker nog, de Profeet sallallaahoe ‘alayhi wa sallam zei zelfs:

‘Datgene wat het meeste recht heeft om betaald voor te krijgen, is het onderwijzen van de Koran.’ (Sahieh al-Boekhaarie, 5737)

De mensen die zich bezighouden met het opdoen en onderwijzen van kennis, werden vroeger betaald vanuit de overheid en in sommige landen is dit nog steeds zo.

Wij plaatsen enorm veel gratis video’s, artikelen en afbeeldingen online. Het liefst zouden we alles gratis willen aanbieden, maar dat is helaas niet mogelijk. Sakeenah heeft als doel om de prijzen zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen kan deelnemen aan de studies.